Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i pyszne - znakomite na obiad, śniadanie lub kolację
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 83
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 20
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 15
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 83
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 20
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 15
Składniki
W misce mieszamy mąkę z sodą, cukrem wanilinowym i cukrem pudrem. W osobnej misce miksujemy na gładką masę kefir z jajkami. Do mokrych składników wsypujemy stopniowo sypkie składniki, cały czas miksując (gdy masa jest zbyt gęsta, można dolać trochę mleka).
Ananasy kroimy w kostkę, wrzucamy je do miski z gotową masą na placki i mieszamy delikatnie łyżką, aby składniki się połączyły.
Masę na placki kładziemy łyżką na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron na rumiano. Placki bardzo dobrze smakują polane miodem, ale można je także podawać z cukrem pudrem, dżemem lub innym ulubionym sosem.