Do góry

Desery Przepis na:

Ananasowiec kokosowy

Ananasowiec kokosowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1624

Dodano:

Odsłon: 11052

Moj kolejny udany eksperyment, polecam !

Składniki

  • Na ciasto:
  • maka 300 g
  • maslo 200 g
  • cukier 80 g
  • proszek szczypta
  • Nadzienie :
  • ananas swiezy lub z puszki okolo 6 -8 krazkow
  • jajka 3 szt
  • kokos 50 g
  • smietana plynna 50 ml
  • cukier 50 g
  • maka 1 lyzka najlepiej maizena
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. zagniesc kruche ciasto wstawic do lodowki, w tym czasie ananasa jesli z puszki odsaczyc z soku i pokroic, jesli swiezy obrac i pokoroic w kostke, ubic jajka z cukrem na puszysta mase, nastepnie wlac do niej smietanke i wsypac kokos oraz lyzke maki, wszysko razem polaczyc na jednolita mase, wieksza polowa ciasta wyscielic forme, na ciescie poukladac pokrojonego ananasa a na niego wylac mase jajeczno koksowa, z pozostalego ciasta kruchego powykrawac gwiazdki i poukladac dowolnie na masie ciasto piec okolo 50 minut w 180 stopniach, po upieczeniu, wyjac i ostudzic, miejsca miedzy gwiazdkami posmarowac rozpuszczona czekolada i posypac kokosem, smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń