Do góry

Desery Przepis na:

AnCymonki

AnCymonki

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1415

Dodano:

Odsłon: 18831

Pachnące ciasteczko idealne do porannej kawy

Przygotowanie

  1. rozpuścić masło w garnku, dodać cynamon, cukier i dokładnie wymieszać (cukier nie musi się rozpuścić)

  2. Ciasto francuskie (wersja z chłodni a nie z zamrażarki) rozwijamy na płasko, smarujemy całą powierzchnię cista zostawiając ok 1 cm na jednej krawędzi (łatwiej będzie zlepić ciasto)

  3. zaczynamy zawijać ciasto od krawędzie przeciwnej do tej gdzie zostawiliśmy 1 cm wolnego,

  4. delikatnie kroimy roladę w 1,5 cm kawałki i układamy na blaszce do pieczenia ze śliskim papierem do pieczenia

  5. pieczemy ok 15 stopni w temperaturze 190-200 ''C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kati152a 05 sierpnia 2011 bardzo proste, bardzo pyszne -- mniammm :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rafa28 25 kwietnia 2010 witam super ciasteczka a ja jeszcze dodalem do tego 2 ztarte jablka - pycha

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 28 stycznia 2010 Pięknie wyglądają. Dodałam do ulubionych - na pewno wypróbujemy. Pozdrawiam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń