Do góry

Desery Przepis na:

Andrut z galaretką

Andrut z galaretką

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 2916

Dodano:

Odsłon: 9441

Szybki, pyszny deser

Składniki

  • Andrut,
  • 2 galaretki (czerwona , żółta)
  • pół szklanki mleka 2 %,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • kostka margaryny
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki dzielimy na dwie części. Przygotowujemy masę pierwszą: gotujemy mleko, dodajemy margarynę, cukier. Pod koniec dodajemy galaretkę czerwoną, mieszamy. Tak samo przygotowujemy drugą masę z żółtą galaretką. Gdy masy zaczną tężeć, na przemian przekładamy wafle.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ciacho50 10 maja 2016 Bardzo lubię galaretki.Andrut jest na pewno orzeźwiający :)Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń