Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letnia wersja wafla czekoladowego.Smak kokosa połączony z kwaśnym smakiem powidła,pychota:)Często mama robiła te wafelki,gdy byłam dzieciaczkiem ;)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 191
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 191
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Mleko zagotować z cukrem,cały czas mieszając,wsypać wiórka,chwilę pogotować,wystudzić.
Utrzeć masło i połączyć z masą kokosową (zmiksować). Posmarować powidłem jedną stronę andruta i nakryć drugim andrutem,odstawić na bok.Zrobić to samo z kolejnymi dwoma andrutami.Połowę masy kokosowej położyć na przygotowanym andrucie.Położyć na masę biszkopty(wcześniej biszkopty naponczować - wodę wymieszać z cukrem i sokiem z cytryny),resztę masy i przykryć andrutem.
Tak przygotowanego andruta obciążyć czymś cięższym np.deską do krojenia.