Do góry

Desery Przepis na:

Andrut z sercem

Andrut z sercem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 14

Dodano:

Odsłon: 6055

Łatwy w wykonaniu, smaczny i dekoracyjny.

Składniki

  • okrągłe wafle, 6
  • czekolada Nutella, 2 małe słoiki
  • mleczna czekolada, 1
  • opakowanie galaretki
  • bita śmietana w sprayu
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Całą czekoladę posiekaj na drobne kawałeczki i pozostaw je w lodówce na ok. 15 min. W między czasie 2 małe słoiki czekolady Nutelli rozpuść w niedużym rondelku. Gotuj do puki nie rozpuści się całkowicie. Rozlej czekoladę na każdym z waflu i wsadź do lodówki.

  2. Rozpuść galaretkę, odstaw na ok. 30 min tak aby się schłodziła a następnie wlej ją do niewielkiej brytfanki i wsadź do zamrażarki na czas do puki się nie zsiądzie. Z galaretki można wycinać różne kształty a bita śmietaną przyozdobić nasz wspaniały wafel. ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń