Desery Przepis na:
Andrutowa roladka
Przepis dnia 2010-04-17

Składniki
- kwadratowy andrut, 1paczka
- herbatniki, 2 paczki (100g)
- masło, 1kostka
- cukier, 1/2 szkl.
- kakao, 2 łyżki
- galaretka, 1
- banany, 4
- woda, 1szkl.
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Zostawiamy 2 płaty andruta,a resztę kruszymy.Herbatniki wkładamy do woreczka i kruszymy je za pomocą wałka.Rozpuszczamy masło dodajemy do niego cukier,kakao,pokruszone herbatniki,pokruszony andrut. Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody,wlewamy ją do reszty składników.
Komentarze do przepisu (8)

kuchcik 17 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
pysznie wygląda :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 16 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Robi wrażenie!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Korcia 16 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
robiłam takie ale bez banana. nawet dobre0 Kto głosował? | Odpowiedz

dorcia41 16 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
hmm pycha dodałam do ulubionych :))0 Kto głosował? | Odpowiedz

kokalala 16 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Potwirdzam, że dobre, sprawdzone. Ja dodatkowo zraszam jeszcze andruty, bo jak dobrzse nie zmiękną od masy, to przy zwijaniu pękają.0 Kto głosował? | Odpowiedz

ilia 15 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
super wygląda!0 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 15 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Rewelacja, do ulubionych i do brzucha...0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 15 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Jestem pod wrażeniem! Rolada wygląda bardzo efektownie i pewnie jest pyszna. Do ulubionych.0 Kto głosował? | Odpowiedz