Do góry

Desery Przepis na:

Andruty z masą kakaową

Andruty z masą kakaową

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1461

Dodano:

Odsłon: 89375

Wafle przekładane masą kakaową.

Składniki

  • 3 jajka
  • 1 szkl.cukru
  • 1 kostka masła
  • 2 łyżki kakao
  • 1 paczka Andrutów
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Całe jajka ubić na parze z cukrem.
    Gdy masa zgęstnieje zdjąć z pary , dodać masło , kakao i nadal ubijać,aż wszystkie składniki się połączą i powstanie gęsta masa.
    Masę kakaową odstawiamy na chwilę aż dobrze ostygnie.
    Andruty przekładamy masą kakaową na zakończenie dobrze dociskamy od góry i odstawiamy na ok 2 godzin aby masa dobrze stężała.

  2. Po upływie 2 godzin Andruty kroimy w kostkę,ja pokroiłam w małe kawałki bo dla mnie są takie lepsze.




    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 17 listopada 2014 Masa do tych andrutów jest klasyczna, rzadko
dzisiaj stosowana, bez tych wszystkich dodatków,
uważam, że zbytecznych, jak np.mleko w proszku
czy galaretki. Takie andruty są najlepsze.
Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 1 ▼

20 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

minnie 17 listopada 2014 Ciekawy przepis, ja robię masę inaczej więc Twoją zabieram do wypróbowania :-) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 17 listopada 2014 Super! Smaki z dzieciństwa :D Moja Mama zawsze nam takie robiła :) Palce lizać :D Odpowiedzi: 1 ▼

20 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ggosienka68 16 listopada 2014 Przyznam,że nigdy nie robiłam takiej masy do andruta. Przepis bardzo mi się spodobał, więc wykorzystam go na pewno :) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń