Do góry

Śniadania Przepis na:

Angielskie śniadanie

Angielskie śniadanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 449 Ocena: 7995

Dodano:

Odsłon: 1962

Patrząc na ten talerz można pomyśleć sobie, że to miks, który nie pasuje na jeden talerz a po drugie, że to raczej obiad niż śniadanie:). Nic bardziej mylnego. Każdy powinien spróbować! Dodatkowo jego przygotowanie to kilka chwil. Składniki na dwie porcje.

Składniki

  • 4 cienkie kiełbaski
  • 2 jajka
  • 1 puszka fasolki w zalewie pomidorowej
  • 1 bagietka
  • 1 pomidor
  • 2 pieczarki
  • rukola do dekoracji
  • sól, pieprz
  • masło
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na suchej, rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojoną na 4 części bagietkę aż stanie się chrupka. Zdejmujemy z patelni, smarujemy masłem.

  2. Na patelni rozgrzewamy masło, kładziemy kiełbaski, przekrojone na pół pieczarki oraz pokrojonego w plastry pomidora. Wszystko smażymy z dwóch stron do zarumienienia przez około 10 minut.

  3. Na drugiej patelni rozgrzewamy masło, rozbijamy jajka i smażymy je tak by białko się ścięło a żółtko pozostało płynne. W międzyczasie podgrzewamy również fasolkę.

  4. Na talerzu rozkładamy garść rukoli. Fasolkę przekładamy do małej miseczki, którą ustawiamy na talerz. Wykładamy także jajka, kiełbaskę, warzywa i bagietkę. Jajka i warzywa posypujemy solą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kulinarnagosia 28 marca Treściwe na pewno, oprócz fasoli, wszystko mi tu pasuje :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 27 marca U mnie taka, to może być i kolacja ;) Lubię takie smaki, a też coś podobnego jadłem wiele razy na Wyspach :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń