Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymyślone dzisiaj, spontanicznie, z tego co było w lodówce;)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 18
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 76
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 18
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 76
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Składniki
Bułkę kroimy w plastry, skibeczki, tak aby uzyskać 4 sztuki. Na każdą bułkę kładziemy plaster sera. Na patelni (najlepiej takiej do jajek - z dołeczkami na jajka sadzone) smażymy 4 jajka. Na osobnej małej patelni w tym samym czasie smażymy parówkę pokrojoną w paseczki.
Gdy jajka są już usmażone, kładziemy na kanapkę po 1 sadzonym jajku, na to plaster pomidora, na to paseczki kiełbasy. Posypujemy cebulką pokrojoną w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem wg uznania.