Do góry

Desery Przepis na:

Apple crumble

Apple crumble

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 1365

Przepis z podręcznika do Angielskiego. ;) Kruche ciasto i mięciutkie jabłuszka to idealne połączenie. Proste do wykonania, mi smakowało. ;)

Składniki

  • 3 duże jabłka
  • 300g mąki
  • 200g masła lub margaryny
  • woda
  • jeśli lubisz szarlotkę z lodami to proszę;)
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obierz jabłka i pokrój na małe ćwiartki

  2. gotuj jabłka z odrobiną wody i 50 gramami cukru, przez ok. 10 minut od zagotowania

  3. Wsyp do miski mąkę, 50g cukru, masło i ugnieć do efektu kruszonki.

  4. Połóż ugotowane jabłka w blaszce i posyp kruszonką.

  5. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń