Do góry

Desery Przepis na:

Arbuźniki

Arbuźniki

Autor:

Przepisów i artykułów: 228 Ocena: 5618

Dodano:

Odsłon: 802

Kiedy na dworze jest taki upał mini arbuzowe serniczki podbiją serca miłośników słodkości. Tak proste w przygotowaniu i tak nie wiele składników a są naprawdę przepyszne i efektowne.

Składniki

  • 1 galaretka truskawkowa
  • 1 galaretka agrestowa
  • 280 g serka danio śmietankowego
  • 1 łyżka żelatyny + 2,5 łyżki wody
  • czekoladowa w płatkach
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Przyrządzamy wg opakowania galaretkę truskawkową i czekamy aż przestygnie. Wlewamy na ok 1/2 wysokości foremek silikonowych do muffinek (mogą być klasyczne bądź serduszka). Następnie dodajemy płatki czekolady i wstawiamy do lodówki aż galaretka się zetnie.

  2. Do szklanki dodajemy żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy na 8 min do napęcznienia. Następnie podgrzewamy do rozpuszczenia w mikrofali na 8 sekund - mieszamy. W misce ubijamy serek danio na wysokich obrotach przez 2 minuty następnie dodajemy troszkę serka do żelatyny - szybko mieszamy. Łączymy wszystko i miksujemy. Wylewamy masę serową na czerwoną galaretkę. W tym czasie przygotowujemy galaretkę zielona. Jeśli będą to foremki serduszka starczy nam pół galaretki jeśli klasyczne można użyć całej. Kiedy masa serowa stężeje dodajemy zieloną galaretkę. Całość odstawiamy do stężenia i podajemy po wyjęciu z foremek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń