Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Arbuzowa sałatka na rukoli"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 106
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 106
Składniki
Z arbuza odkrój skórę, miąższ pozbaw pestek. Pokrój go w dużą kostkę. Jeśli masz więcej czasu, za pomocą specjalnej łyżeczki możesz wydrążyć z arbuza dekoracyjne kulki.
Ser typu feta osącz z zalewy, pokrój w kostkę lub rozdrobnij w palcach. Czerwoną cebulę obierz, potnij w cienkie krążki albo w pióra.
Pomidorki (czerwone i żółte) opłucz starannie pod bieżącą wodą, osącz na sicie, a potem przekrój na połówki. Liście rukoli prze bierz, opłucz i osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym.
Na dużym półmisku układaj warstwami listki rukoli, połówki kolorowych pomidorów, kostki arbuzowe, fetę oraz cebulę. Przygotuj sos z oleju oraz soku wyciśniętego z cytryny. Dopraw go do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Sosem polej sałatkę. Od razu podawaj na stół.
czas ok. 20 min; porcja – 190 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety