Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Arbuzowy przysmak"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35896
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 148
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 261
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 299
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35896
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 148
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 261
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 299
Składniki
Kasię, cukier i wodę rozpuść w rondelku. Dodaj pokruszone herbatniki. Masą wyłóż dno tortownicy. Ugnieć łyżką i odstaw do lodówki.
Żelatynę namocz w 1/2 szklanki wody. Odstaw. Schłodzoną śmietankę ubij z cukrem pudrem. Jogurt wymieszaj z połową żelatyny. Dodaj śmietankę. Arbuza pokrój w kostkę. Połowę odłóż. Resztę zmiksuj z grenadyną i wymieszaj z pozostałą żelatyną. Na spód z ciasteczek wyłóż masę jogurtową i powkładaj kawałki arbuza. Gdy lekko stężeje, wylej masę arbuzową i ponownie schłodź.Źródło: Takie jest życie