Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczna bruschetta"
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 743
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 832
Polecam.
Odsłon: 575
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 475
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 743
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 832
Polecam.
Odsłon: 575
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 475
Składniki
20 minut • 4 porcje • 107 kcal/porcja • 1 zł/porcja
Pomidory, cebulę, posiekany czosnek, oliwę, ocet i cukier przełóż do miski, i delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na 15 minut.
Natrzyj czosnkiem każdy kawałek bagietki i podsmażaj na gorącej patelni, z dwóch stron, aż bułka się zezłoci.
Do pomidorów dodaj pokruszoną fetę i bazylię, całość delikatnie wymieszaj.
Nakładaj pomidory na ciepłe kawałki bagietki. Po wierzchu posyp świeżą bazylią.
bruschetta to wspaniała lekka przekąska, rodem z Włoch. Tradycyjna jest zapiekana z mozzarellą. Ale można jej urozmaicać, wedle uznania, np. dodając czarne oliwki. Też będzie pysznie.Źródło: Olivia