Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczna gryczanka"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 541
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 770
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 541
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 770
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Wlej do rondelka dwie szklanki wody. Dodaj cynamon, anyż, kardamon i 1 łyżkę miodu.
Gotuj na wolnym ogniu ok. 15 minut.
Na gotującą się wodę wysyp płatki gryczane, zagotuj i odstaw na bok. Możesz też użyć płatków błyskawicznych lub od razu ugotować płatki do miękkości.
Po kolei dodaj wszystkie suche . Jeśli będzie taka potrzeba, dolej trochę wody i miodu. Gotuj to jeszcze przez ok. 10-15 minut.
Wyciągnij z rondelka cynamon, anyż i kardamon. 6. Dodaj owoce sezonowe.
Czas: ok. 30 minut. Poziom: łatwy, porcje: 4.Źródło: Tele Tydzień