Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Aromatyczna pieczona szynka"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 816
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 77
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9208
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 816
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 77
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9208
Składniki
Do moździerza (można też wykorzystać do tego blender) wsypuję suszony rozmaryn, granulowany czosnek, paprykę ostrą, sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe. Przyprawy bardzo dokładnie rozdrabniam. Następnie dolewam do nich oliwę. Energicznie mieszam, aż do uzyskania dość jednolitej, gęstej papki.
Mięso płuczę, starannie osuszam papierowym ręcznikiem. Dokładnie nacieram je ze wszystkich stron mieszanką przypraw (najlepiej zrobić to na noc).
Mięso wkładam do na czynia żaroodpornego, szczelnie zamykam i chłodzę w lodówce, minimum 12 godz. Po tym czasie szynkę posypuję płatkami papryki i piekę ok. 1 godz. w piekarniku rozgrzanym do 180 st. W ra zie potrzeby podlewam wodą.Źródło: Tina