Do góry

Zupy Przepis na:

Aromatyczna, pożywna zupa pomidorowa

Aromatyczna, pożywna zupa pomidorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11046

Dodano:

Odsłon: 0

Smaczny pomysł na "Aromatyczna, pożywna zupa pomidorowa"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Porcję rosołową gotuję do miękkości razem z marchewką, pietruszką, selerem (pokrojonymi w paski), kostką rosołową i przyprawami w ok. 4 litrach wody.

  2. Gdy mięso i warzywa będą miękkie, dodaję przecier pomidorowy, mieszam i jeszcze chwilę zupę gotuję. Na koniec wrzucam prażoną cebulkę i lubczyk (można go posiekać lub nie). Doprawiam do smaku i wlewam śmietankę (ilość wg własnego uznania).

  3. W osobnym garnku gotuję ryż lub makaron – zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzam go, nakładam na talerze i wlewam zupę.

  4. 50 min., porcja 114 kcal, przepis na 6 porcji.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń