Do góry

Przekąski Przepis na:

Aromatyczna rolada z boczku

Przepis dnia 2011-11-26
Aromatyczna rolada z boczku

Autor: juti10

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 386

Dodano: 24.11.2011

Odsłon: 35875

pyszna i aromatyczna bez chemii i konserwantów zaczerpnęłam go kiedyś z internetu sprawdzony wiele razy i zawsze wyśmienity.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czosnek przecisnąć przez praskę , dodać pozostałe zioła i przyprawy.Wszystko razem mieszamy i zalewamy olejem bądź oliwą , do uzyskania gęstej masy .

  2. Boczek delikatnie nacinam rozsmarowuję masę na boczku , zwijam ciasno w roladę i związuję dratwą , wkładam pod sznurek dwa liście laurowe zawijam w folię aluminiową i wkładam do lodówki na 12 h.Po tym czasie pieczemy w 180 stopniach ok. 60 min. na blaszce w folii.

  3. Rodzaj przypraw można zmieniać według upodobań .Można po 60 min. zdjąć folie i podpiec jeszcze 15 minut by się zarumienił .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kaskasz83 25 stycznia 2012 ja podobnie jak GLAZTER2007 robię roladę boczkową a nawet z karczku z nadzieniem z mięsa mielonego. Raz spróbowałam także z mielonymi suszonymi grzybami i smak był również interesujący. Czytałam gdzieś, że jako tzw."nadzienie" niektórzy używają ostrej musztardy ale tej wersji nie próbowałam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MEGI110278 26 listopada 2011 Wyśmienite są takie rolady...
Ja robię podobną,ale z niespodzianką... :-)
Zapraszam do siebie..
Na pewno wypróbuję Twój przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nowalijka 25 listopada 2011 aż mi slinka pociekła uwielbiam boczuś taki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

glazter2007 25 listopada 2011 Piekę podobną , tylko nadziewam ją jeszcze mięsem mielonym z udzća indyka np. Jest wspaniała do kanapek , a przede wszystkim bez konserwantów i ulepszaczy . Dlatego również dodaję tylko zioła naturalne bez żadnych mieszanek . Polecam . Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń