Do góry

Dania główne Przepis na:

Aromatyczna ryba pieczona

Aromatyczna ryba pieczona

Autor: luw78

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 196

Dodano: 11.07.2017

Odsłon: 2791

Ryba pieczona w marynacie ziołowej, bardzo łatwa do przygotowania :)

Składniki

  • Dowolna ryba, ok. 100 - 125 g
  • Świeży majeranek, ok. 1 łyżka
  • Świeża szałwia, ok. 1 łyżka
  • Skórka z cytryny, ok. 2 łyżki
  • Oliwa, 2 łyżki
  • Sos sojowy, 2 łyżki
  • Pieprz, ilość według uznania
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Zioła i skórkę cytryny siekamy. Dodajemy oliwę, pieprz, olej sojowy i dokładnie wszystko mieszamy. Na folię aluminiową wykładamy połowę marynaty, układamy na niej rybę i drugą połowę marynaty układamy na wierzchu ryby. Ja użyłam polędwicy z dorsza. Folię zwijamy szczelnie. Jeśli to możliwe, to odkładamy rybę, żeby poleżała trochę w marynacie; będzie bardziej aromatyczna.

  2. Rybę pieczemy do miękkości w temp. 200 st. C (u mnie to ok. 15 min). Podajemy z ulubioną surówką lub sałatką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń