Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczne curry"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 763
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1806
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 283
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 763
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1806
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 283
Składniki
4 porcje • : 30 min • gotowanie: 90 minut • 245 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.
Zmiksuj pasty.
Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na połowie oleju. Przełóż je do miski. Na reszcie oleju podsmaż cebulę (5 minut). Dodaj pastę i smaż, mieszając (5 minut). Dodaj mięso, pomidory i wodę kokosową. Zagotuj i przykryj.
Przełóż do piekarnika, piecz godzinę. Dodaj bakłażany i cukier. Wymieszaj, piecz jeszcze 20 minut. Podawaj curry z ryżem, posypane posiekaną dymką.Źródło: Olivia