Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pstrąg wychodzi soczysty i rozpływa się w ustach. Polecam nawet tym, którzy, jak ja, za rybami nie przepadają.
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 564
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2104
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1393
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 564
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2104
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1393
Składniki
Rybę umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem (na zewnątrz i w środku). Cytrynę przekroić na pół, z połówki cytryny wycisnąć sok i skropić nim rybę- odstawić na 15 minut.
Na patelni rozgrzać masło wymieszane z proporcjonalną ilością oliwy z oliwek.
Na tłuszczu ułożyć pstrąga i smażyć na małym ogniu aż środek ryby będzie już dobry (ok. 5-7min. z każdej strony).
Ułożyć rybę na półmisku, przybrać plasterkami cytryny. Podawać ze świeżym pieczywem czosnkowym.
SMACZNEGO!!!