Do góry

Przekąski Przepis na:

Aromatyczny pstrąg

Aromatyczny pstrąg

Autor: kucharAsia

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 5

Dodano: 27.08.2012

Odsłon: 1634

Pstrąg wychodzi soczysty i rozpływa się w ustach. Polecam nawet tym, którzy, jak ja, za rybami nie przepadają.

Składniki

  • Pstrąg (w całości, ze skórą, oczyszczony), 1 szt.
  • masło śmietankowe, 1/3 kostki
  • cytryna, 1 szt.
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem (na zewnątrz i w środku). Cytrynę przekroić na pół, z połówki cytryny wycisnąć sok i skropić nim rybę- odstawić na 15 minut.

  2. Na patelni rozgrzać masło wymieszane z proporcjonalną ilością oliwy z oliwek.

  3. Na tłuszczu ułożyć pstrąga i smażyć na małym ogniu aż środek ryby będzie już dobry (ok. 5-7min. z każdej strony).

  4. Ułożyć rybę na półmisku, przybrać plasterkami cytryny. Podawać ze świeżym pieczywem czosnkowym.

  5. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń