Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wściekły sos z sycylijskim makaronem!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35915
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 153
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 264
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 311
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35915
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 153
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 264
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 311
Składniki
Czosnek zgniotłam nożem i posiekałam, chili pokroiłam w plasterki. Sos powinien przyjemnie palić w ustach. Na małym ogniu przesmażyłam chili i czosnek, a gdy tylko zaczął się rumienić dodałam sos pomidorowy i obrane pokrojone pomidory. Można użyć pomidorów z puszki, lub tylko świeżych.
Pomidory z sosem podsmażałam, aż się zagęścił a czosnek był całkowicie miękki. Jeśli sos jest zbyt kwaśny można dodać łyżeczkę cukru. Ugotowałam makaron według przepisu na opakowaniu 10 minut w osolonym wrzątku. Dodałam go do sosu, przesmażyłam chwile i wymieszałam. Sos pomidorowy zawiera w sobie sól, do tego parmezan jest słony. Po wyłączeniu ognia dodałam posiekana bazylię a na talerzu posypałam parmezanem.
:D
Smacznego :)