Do góry

Śniadania Przepis na:

Autorska bułeczka na śniadanie

Autorska bułeczka na śniadanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 276

Dodano:

Odsłon: 4805

Uwielbiam smak razowego pieczywa udelikatniony słodyczą miodu. Przepis na idealną dla mnie bułeczkę stworzyłam sama metodą prób i błędów. :)

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę, cynamon, sodę i proszek do pieczenia wsypuję do miski, dodaję do niej kawałki masła i rozcieram składniki w palcach.

  2. Białko mieszam dokładnie z mlekiem i miodem i wlewam do miski. Mieszam wszystko, w razie potrzeby dolewam mleka.

  3. Gotowa masa powinna być odrobinę klejąca, nie jest całkiem jednolita. Formuję z niej przy pomocy łyżki bułkę o wysokości ok. 2 cm i układam ją na papierze do pieczenia. Piekę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. przez ok. 15-20 minut. * przed pieczeniem bułeczkę można posypać ziarnami np. słonecznika; ja sygnuję moją również wycięciem na niej serduszka :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

amidalla 01 września 2011 Super pomysł i fajnie, że proporcje są na 1 bułkę:) Można je pomnożyć w zależności od potrzeby:) Super! W sobotę rano piekę:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń