Do góry

Dania główne Przepis na:

Awokado ze szpiankiem i pieczonymi pomidorami

Awokado ze szpiankiem i pieczonymi pomidorami

Autor: skoc

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 23.10.2012

Odsłon: 417

Kremowe awokado, pachnące pomidory, chrupiące orzeszki i „gwiazda” – delikatne listki szpinaku… Propozycja dla tych, którzy uwielbiają szpinak, oraz tych, którzy go jeszcze nie lubią.

Składniki

  • garść listków szpinaku, 2 łyżki pieczonych pomidorów, 2 łyżki orzeszków pini, 1 awokado, 2 łyżki tartego
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szpinak, pomidorki i kulki z awokado ułożyć na talerzu. Skropić oliwą i octem, posolić i popieprzyć. Orzeszki uprażyć na suchej patelni przez ok. 1-2 minuty (nie mogą zbrązowieć). Parmezan „obrać używając obieraczki do warzyw. Posypać sałatkę orzeszkami i parmezanem. Od razu podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

paralotnikoff 17 grudnia 2012 Co to jest w ogóle za przepis? 2 łyżki pieczonych pomidorów? 2 łyżki tartego..??CZEGO? Po co w ogóle coś takiego zamieszczać?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń