Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty, niezastąpiony dodatek dodań kuchni azjatyckiej, bez cukru i bez konserwantów!
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2762
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2726
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 575
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2762
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2726
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 575
Składniki
Czosnek i papryczki chili dobrze rozdrabniamy blenderem. Do rondla dajemy ocet, 60gr wody, sos sojowy, sok z cytryny, przecier pomidorowy, cukier, oraz pastę z papryczek chili i czosnku. Gotujemy przez 6 minut, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły ze sobą. W osobnej szklance mieszamy 20gr wody z mąką ziemniaczaną. Do rondla wlewamy stopniowo wodę z mąką i cały czas mieszamy, aby nie powstały grudy. Gdy sos wydaję się zbyt gęsty nie wlewamy całej wody z mąką! Gotujemy przez 30 sekund i przelewamy do słoika. Sos może być przechowywany w lodówce do tygodnia. Smacznego!