Do góry

Dania główne Przepis na:

Azjatyckie parowańce

Azjatyckie parowańce

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28002

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Azjatyckie parowańce"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wymieszaj mąkę, drożdże, łyżkę miodu i 175 ml wody, odstaw na 15 min. Dodaj 2 łyżki oleju i pół łyżeczki soli. Miksuj 3 min. Odstaw na godzinę do wyrośnięcia.

  2. Otrzyj skórkę i wyciśnij sok z limonki (2 łyżki odłóż). Mięso pokrój w kostkę. Do soku z limonki dodaj sos sojowy, 3 krople sosu rybnego i 2 łyżki sosu chili. Polej mięso, odłóż na 30 min.

  3. Kapustę i marchew cienko poszatkuj. Obraną cebulę pokrój w krążki. Opłucz garść kiełków. Warzywa skrop 2 łyżkami soku z limonki, dopraw cukrem, solą i pieprzem. Posiekaj 2 łyżki orzechów i 5 gałązek kolendry. Połącz z połową szklanki majonezu i resztą chili. Ciasto rozwałkuj, szklanką wykrój kółka. Gotuj na parze 15 min. Na reszcie oleju usmaż mięso. Bułki rozkrój , posmaruj sosem majonezowym, napełnij mięsem oraz miksem warzyw.

  4. Czas ok. 45 min; porcja – 420 kcal, cena 2,70 zł, 7 porcji.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń