Do góry

Dania główne Przepis na:

Babcine pierogi z pasztetową

Babcine pierogi z pasztetową

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 790

Dodano: 09.10.2012

Odsłon: 34164

Pyszne babcine pierogi z pasztetową i smażoną cebulką.

Składniki

  • mąka, 0,5 kg
  • jajko, 1 szt
  • pasztetowa drobiowa, 20 dag
  • sól, 1 łyzeczka
  • olej, 1 łyżka
  • cebula, 1 sztuka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiewamy na stolnicę. Wbijamy jajko. Dodajemy 1 łyżkę oleju , łyżeczkę soli i 0,5 szklanki wody. Zagniatamy ciasto.

  2. Rozwałkowujemy. Wycinamy szklanką kółka. Pasztetową kroimy na kawałki. Układamy po kawałku na każdym krążku ciasta. Sklejamy formując pierogi z falbanką. Gotujemy do wypłynięcia w gorącej osolonej wodzie z odrobiną oleju. Podajemy ze smażoną cebulką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewulka55 11 października 2012 a ja proponuję usmażyć naleśniki , przekroić je na dwie części i w każdą zawijać krążki pasztetowej, a potem obtoczyć je w jajku i bułeczce i podsmażyć, podawać z suróweczką z kiszonej kapusty.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

embepe13 11 października 2012 Dawno temu, jak wakacje spędzałam pod namiotami, robiliśmy naleśniki z farszem z pasztetowej. Całkiem dobre to było, takie niby krokieciki. Miło wspomnieć.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

elkapatelka 11 października 2012 kultowe danie stanu wojennego oprócz ziwmniaków z kaazanką

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

elkapatelka 11 października 2012 kultowe danie stanu wojennego oprócz kaszanki z ziemniakami

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jakub26 11 października 2012 Twoje pierogi przypominają mi smak dzieciństwa, moja babcia też takie robiła, smakowały wyśmienicie.Dobry pomysł, by wprowadzić je do współczesnego menu!

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

disgust 09 października 2012 to wygląda i brzmi naprawdę dobrze :) i nie ma tyle pracy co z ,mięsnym farszem, chyba spróbuje ;p

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń