Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy drożdżowe w wersji fit
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 44
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 34
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 44
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 34
Składniki
Wodę podgrzewamy i łączymy z łyżką mąki, ksylitolem, słodem i drożdżami. Odstawiamy na 15 min w między czasie do obu mąk dodajemy sól, przecieramy jabłko. Wszystko łączymy ze sobą za pomocą drewnianej łyżki konsystencja powinna być jak gęsta śmietana. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok godzinę
Na blachę do pieczenia wyłożoną papierem robimy kleksy z ciasta z zachowaniem odstępstw bo ciasto będzie rosło. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ok 25 minut. Podajemy posypane owocami i z jogurtem naturalnym w Wersji wzbogaconej można dodać bitą śmietanę Smacznego!