Do góry

Desery Przepis na:

Babcine racuchy w zdrowszej wersji

Babcine racuchy w zdrowszej wersji

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 68

Racuchy drożdżowe w wersji fit

Składniki

  • mąka pszenna Typ 500 100g
  • mąka pełnoziarnista 3 zboża 50g
  • Drożdże 15g
  • ksylitol 3 łyżki
  • woda 150ml
  • słód jęczmienny 1/2 łyżeczki
  • Borówki
  • maliny
  • sól szczypta
  • jabłko
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wodę podgrzewamy i łączymy z łyżką mąki, ksylitolem, słodem i drożdżami. Odstawiamy na 15 min
    w między czasie do obu mąk dodajemy sól, przecieramy jabłko.
    Wszystko łączymy ze sobą za pomocą drewnianej łyżki konsystencja powinna być jak gęsta śmietana.
    Odstawiamy do wyrośnięcia na ok godzinę

  2. Na blachę do pieczenia wyłożoną papierem robimy kleksy z ciasta z zachowaniem odstępstw bo ciasto będzie rosło.
    Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ok 25 minut.
    Podajemy posypane owocami i z jogurtem naturalnym
    w Wersji wzbogaconej można dodać bitą śmietanę

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń