Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki

Babeczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 145

Dodano:

Odsłon: 6804

Takie babeczki zawsze kupowałam w cukierni ale od pewnego czasu robię je w domu. Są bardzo proste :)

Składniki

  • kruche ciasto - może być gotowe
  • dżem o ulubionym smaku
  • krem karpatkowy
  • mleko
  • dodatki: według upodobań-owoce, czekolada, rodzynki
3-4 os. 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. 1. Ciasto w foremkach nakłuć i piec ok 15 minut w 170 stopniach.
    Wystudzić.

    2. Na spód upieczonych babeczek wyłożyć łyżeczkę ulubionego dżemu.

    3. Krem karpatkowy rozrobić z mlekiem według przepisu na opakowaniu.

    4.Przełożyć do rękawa cukierniczego i nałożyć na ostudzone babeczki.
    Można zrobić to zwykłą łyżką.

    5. Udekorować według upodobań. U mnie rodzynkami i wiórkami czekoladowymi.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń