Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki banoffee

Babeczki banoffee

Autor: MP3-ka

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1417

Dodano: 12.03.2013

Odsłon: 2972

Pomysł na babeczki o smaku pysznego ciacha :)

Składniki

  • paczka herbatników 250g, masa krówkowa 400g
  • 2/3 kostki margaryny lub masła, 2 banany
  • śmietana 30% ok 330ml
  • 2 łyżki cukru pudru, posypka czekoladowa
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło roztapiamy, herbatniki wrzucamy do woreczka i "zgniatamy" - ja użyłam tłuczka do kotletów :) Pokruszone herbatniki dodajemy do masła, mieszamy. Gotową masą wykładamy formę do mufinków lub babeczek, mocno dociskając ją do dna. Odkładamy na pół godziny do lodówki, żeby masło "zastygło", lub pieczemy w piekarniku 15 minut.

  2. Gotowe babeczki smarujemy masą krówkową. Banany kroimy drobno, posypujemy nimi babeczki. Śmietanę ubijamy na bardzo gęstą, dodajemy cukier,jeszcze chwilę ubijamy. Babeczki wyciągamy z formy, wkładamy do papilotek. Śmietaną nadziewamy szprycę/rękaw i ozdabiamy górę babeczek. Posypujemy czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosse 13 marca 2013 Bardzo fajne babeczki,a przy tym prościuchne w wykonaniu:))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń