Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki biszkoptowe

Babeczki biszkoptowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 2102

Dodano:

Odsłon: 11804

Pyszne babeczki biszkoptowe dwukolorowe. Do wykonania ciasta czekoladowego wykorzystałam ozdoby choinkowe z czekolady, których zawsze jest mnóstwo i nie wiadomo, co z nimi zrobić.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Miękką margarynę i cukry ubić mikserem na puch. Dodawać po jednym jajku, nie przestając miksować. Gdy masa będzie puszysta, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto ma być gęste.

  2. Czekoladę lub ozdoby pokruszyć i wraz z łyżką tłuszczu roztopić na parze. Z masy odjąć 1/3 i dodać do tego stopioną, ciepłą czekoladę. Dokładnie wymieszać.

  3. Do papilotek nakładać ciasto jasne i ciemne w proporcji 2 do 1.

  4. Piec 15-20 minut w temp. 140 stopni, termoobieg. Babeczki wychodzą delikatne i puszyste z chrupiącą skorupką. Smacznego. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchcik 15 maja 2010 świetnie wyglądają i chętnie je wypróbuje! ;)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Hanix1984 22 marca 2010 Rzeczywiście rewelacyjny pomysł z pozbyciem się tych czekoladek świątecznych. Muszę wypróbować.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 22 marca 2010 heh, ja nie mam podobnego problemu, bo mój luby pochłania wszystko co czekoladowe, łącznie z ozdobami świątecznymi :-) ale przepis bardzo ciekawy :-)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 22 marca 2010 Mirabelko, nadają się i czekoladopodobne - ja miałam część takich, część czekoladowych.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 22 marca 2010 Świetny pomysł na zutylizowanie tych świątecznych słodyczy :) sama mam jeszcze jakieś "słodkie choinkowe prezenty" od cioci, nie wiem tylko czy by się nadały, bo one takie bardziej czekoladopodobne są ;)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 21 marca 2010 Właśnie te mikołajki, a po Wielkanocy zajączki i jajka to takie 'niewiadomocoztymzrobić', więc trafiają do ciast. :) Pozdrawiam.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

trele-morele 21 marca 2010 Super przepis! I bardzo dobre wykorzystanie czekoladowych mikołajków. Do ulubionych!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń