Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki czekoladowe"
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 105
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 437
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32598
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 70
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 100
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 105
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 437
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32598
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 70
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 100
Składniki
Przygotuj 30 papierowych papilotek i ułóż je na blasze do pieczenia. Pokrusz w misce herbatniki. Posiekaj wiśnie.
Posiekaj czekoladę i masło. Przełóż je do rondelka i rozpuść, mieszając, na małym ogniu. Na koniec dodaj miód.
Zdejmij rondelek z ognia i dalej mieszając, dodaj herbatniki i wiśnie.
Przełóż masę do papilotek, udekoruj kawałkami wiśni pozostawionymi do dekoracji. Odstaw, aby wystygły (20 minut).
Rada: Jeżeli wolisz mniej wytrawny smak, wykorzystaj czekoladę mleczną.Źródło: Olivia