Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe babeczki w prostokątnych foremkach. Z podanych składników wyszło mi 10 babeczek w foremkach o wym. ok. 7x12cm.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 786
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 122
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 786
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 122
Składniki
Drożdże pokruszyć, rozprowadzić z cukrem i 3-4 łyżkami mleka. Masło pokroić w kostkę i roztopić w pozostałym mleku.
Mąkę, drożdże, mleko z masłem, jajka, 80ml syropu klonowego i sól przełożyć do dużej miski i wyrobić jednolite ciasto. Przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Cytrynę umyć, osuszyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Banany obrać. Jednego banana pokroićw drobną kostkę, wymieszać ze skórką cytrynową i 2 łyżkami soku cytrynowego. Drugiego banana pokroić w plasterki.Ćzekoladę pokroić w drobną kostkę i razem z bananem pokrojonym w kostkę dodać do ciasta.
Ciastem napełnić foremki, na wierzchu ułożyc plasterki banana. Pozostały sok cytrynowy i syrop klonowy wymieszać i posmarować wierzch babeczek. Piec ok. 25 minut. Smacznego :)