Do góry

Dania główne Przepis na:

Babeczki foremki

Babeczki foremki

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4434

Dodano:

Odsłon: 18

Wypróbowany przepis na "Babeczki foremki"

Składniki

  • 500 g 100 g liści szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • 3 małe pomidorki
  • 5 plasterków szynki
  • 4 pędy szparagów baby
  • 100 g tłustego twarogu
  • 2 liście sałaty
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwałkuj na plaster o grubości ok. 5 mm i wykrój kółka o średnicy 5 cm.

  2. Połowę kółek posmaruj częścią roztrzepanego jajka. Z reszty kółek wykrój środek. Krążki ciasta połóż na kółeczka i posmaruj jajkiem. Foremki piecz 15 min w 180 st C.

  3. Pomidorki pokrój w plastry i podsmaż. Czosnek pokrój w plastry i zrumień na oliwie.

  4. Dodaj pokrojony szpinak, dopraw solą, pieprzem, szybko podsmaż i rozłóż do foremek.

  5. Ze szparagów odkrój zdrewniałe końce, zblanszuj, pokrój na pół, owiń plasterkiem szynki i nałóż na foremki.

  6. Twaróg pokrój w kostkę i dodaj do foremek, udekoruj pomidorkami i kawałkami sałaty. Czas przygotowania: 40 minut 91 kcal/1 porcja

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń