Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki kawowo-czekoladowe

Babeczki kawowo-czekoladowe

Autor: FoodSafari

Przepisów i artykułów: 150 Ocena: 642

Dodano: 17.12.2016

Odsłon: 326

Pyszne dwukolorowe babeczki idealne do porannej kawy czy czekolady.

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W misce ucieramy masło na puszystą pianę. W trakcie ucierania dodajemy cukier.

    Następnie kolejno wbijamy jajka i dalej razem ucieramy.

    Mąkę mieszamy ze skrobią ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia oraz solą i na zmianę z mlekiem dodajemy po trochu do ucieranej masy.

    Wlewamy rum i esencję waniliową, wszystko razem mieszamy.

    Ciasto dzielimy na pół. Do jednej części wsypujemy startą białą czekoladę, a do drugiej kakao i kawę. Obie części dokładnie mieszamy.

    Do foremek na mini babeczki wkładamy warstwę ciemnej masy, a następnie jasną masę. Babeczki pieczemy około 15 minut w piecyku nagrzanym do 180 stopni C. Patyczkiem sprawdzamy czy są upieczone.

    Gotowe babeczki możemy posypać cukrem pudrem lub oblać gorzką czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń