Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki kokosowe z rumem

Babeczki kokosowe z rumem

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1572

Dodano:

Odsłon: 6845

Pyszne babeczki mocno kokosowe z odrobiną rumu, oblane czekoladą

Składniki

  • 3 jajka, 1 pełna szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 8 łyżek cukru
  • 5 łyżek kokosu, 80ml rumu lub wódki
  • 1/2 szklanki mleka
  • większe pół kostki margaryny
  • polewa czekoladowa
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka, cukier i margarynę miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia. Do masy dodajemy mąkę, rum i mleko - miksujemy. Następnie dodajemy kokos i mieszamy. Gotową masę wlewamy do foremek na babeczki. Pieczemy ok 35 minut w temperaturze 180 stopni. Polewę w saszetce zalewamy gorącą wodą, gdy się rozpuści polewamy nią babeczki - można dodatkowo posypać kokosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

capri 08 kwietnia 2013 bardzo smaczne babeczki, niesamowicie spodobało mi się określenie "większe pół kostki margaryny" :DDD, pozdrawiam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń