Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 163
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 311
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1535
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 163
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 311
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1535
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do masy żółtkowej, następnie delikatnie połączyć z pianą z białek. Ciasto podzielić na trzy części. Do jednej dodać kisiel cytrynowy, do drugiej kisiel wiśniowy, do trzeciej części kakao, wszystkie porcje ciasta dokładnie wymieszać. Formy na babeczki posmarować tłuszczem i posypać mąką lub wyłożyć papilotkami. Do każdej foremki nakładać naprzemiennie ciasto,tak by powstały trójkolorowe babeczki. wstawić do piekarnika nagrzanego i upiec. Śmietanę schłodzoną ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, Ozdobić nią upieczone i wystudzone babeczki, ja część z nich przekroiłam na pół. Po wierzchu posypać perełkami cukrowymi.