Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki migdałowe z brzoskwinią"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 151
Polecam.
Odsłon: 238
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 213
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 151
Polecam.
Odsłon: 238
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 213
Składniki
Wyjmij z syropu brzoskwinie, pokrój w paski i osusz ręcznikiem papierowym. Ubij białka na sztywną pianę. Dodaj migdały, cukier puder, mąkę i rozpuszczone masło. Delikatnie mieszaj, aż dokładnie się połączą.
Przełóż ciasto do papierowych papilotek lub wyłożonych papierem do pieczenia foremek (powinno wyjść 12 babeczek). Na wierzchu ułóż owoce.
Piecz babeczki 25-30 minut w temp. 200 st. C, aż będą złociste i wyrośnięte. Wyjmuj z papilotek po 5 minutach.Źródło: Olivia