Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki miniaturki"
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 94
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 181
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1449
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 94
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 181
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1449
Składniki
Zagnieć porcję ciasta podstawowego. W tym czasie mali pomocnicy mogą posmarować masłem brzegi oraz spody małych foremek do babeczek.
Schłodzone ciasto podziel na 40 małych porcji. Z każdej uformuj placuszek. Dzięki temu dzieciaki będą mogły łatwiej wylepić ciastem przygotowane foremki. Ubij sztywną pianę z 8 białek i szklanki cukru. Wymieszaj ją z 25 dag zmielonych orzchów włoskich. Masę razem z dziećmi nałóżcie łyżką do przygotowanych spodów. Babeczki wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz ok. 35 minutŹródło: Tina