Do góry

Desery Przepis na:

babeczki/muffinki z marcepanem i syropem klonowym

babeczki/muffinki z marcepanem i syropem klonowym

Autor: sasza78

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 177

Dodano: 06.11.2011

Odsłon: 2762

szybkie i pyszne

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cukier, cukier waniliowy, jajka i masło ucieramy na puszysta masę dodajemy mleko, syrop klonowy , mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej

  2. foremki na babeczki lub papilotki wypełniamy 1 łyżką masy,

  3. kroimy chlebek i układamy po jednym kawałku w każdej babeczce , następnie nakładamy po jednej łyżce ciasta

  4. wkładamy babeczki do piekarnika na ok 20 minut, temp. 175''''''''C. Masa wystarcza na ok 13 babeczek.

  5. gdy babeczki wystygną dekorujemy wg uznania :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń