Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki po staropolsku"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 912
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 225
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9324
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 912
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 225
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9324
Składniki
Jajka umyj, białka oddziel od żółtek. Dodaj do białek szczyptę soli, ubij je na sztywną pianę. Dodawaj po jednym żółtku, nadal ubijaj. Dodawaj stopniowo cukier. Przesiej mąki i stopniowo, razem z sodą lub proszkiem do pieczenia, dodawaj do masy. Całość delikatnie wymieszaj.
Ciasto wlewaj łyżką do papierowych foremek (jedynie do połowy objętości), ustaw je na blasze w piekarniku, piecz około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° C.
Po wyjęciu posyp od razu cukrem pudrem. Podawaj, gdy wystygną. Możesz je ozdobić bitą śmietaną, owocami sezonowymi lub galaretką.
Jajka umyj, białka oddziel od żółtek. Dodaj do białek szczyptę soli, ubij je na sztywną pianę. Dodawaj po jednym żółtku, nadal ubijaj. Dodawaj stopniowo cukier. Przesiej mąki i stopniowo, razem z sodą lub proszkiem do pieczenia, dodawaj do masy. Całość delikatnie wymieszaj. 2 Ciasto wlewaj łyżką do papierowych foremek (jedynie do połowy objętości), ustaw je na blasze w piekarnku, piecz około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° C. Po wyjęciu posyp od razu cukrem pudrem. Podawaj, gdy wystygną. Możesz je ozdobić bitą śmietaną, owocami sezonowymi lub galaretką.
Jajka umyj, białka oddziel od żółtek. Dodaj do białek szczyptę soli, ubij je na sztywną pianę. Dodawaj po jednym żółtku, nadal ubijaj. Dodawaj stopniowo cukier. Przesiej mąki i stopniowo, razem z sodą lub proszkiem do pieczenia, dodawaj do masy. Całość delikatnie wymieszaj. 2 Ciasto wlewaj łyżką do papierowych foremek (jedynie do połowy objętości), ustaw je na blasze w piekarnku, piecz około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° C. Po wyjęciu posyp od razu cukrem pudrem. Podawaj, gdy wystygną. Możesz je ozdobić bitą śmietaną, owocami sezonowymi lub galaretką.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień