Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki. Z podanych proporcji wychodzi ok 12-18 sztuk
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Rozgrzac piekarnik do 180C
Polaczyc wszystkie sypkie skladniki. W osobnym naczyniu wymieszac jajka,mleko,stopione maslo i truskawki. Do sypkich skladnikow stopniowo wlewac mase energicznie mieszajac az powstanie jednolite ciasto (bedzie ono dosc rzadkie).
Wlewac do foremek na babeczki/muffinki do polowy wysokosci i piec ok 25 minut (sprawdzajac drewnianym patyczkiem). Ostudzic.
Biala czekolade rozpuscic w kapieli wodnej i polac babeczki.
Przepis nieslychanie latwy, a babeczki zawsze wychodza i sa rozchwytywane zarowno przez maluchy jak i starszaki :)