Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z bezą"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 87
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 87
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
Składniki
Zmiksuj mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, pokrojone w kostkę masło i jajko. Przełóż na blat, zagnieć i uformuj kulkę. Foremki o średnicy 9 cm wyłóż ciastem. Wstaw je na pół godziny do lodówki.
Czekoladę, śmietanę, masło, cukier, żółtka i orzechy włóż do rondelka, podgrzej. Wlej do foremek wyklejonych ciastem. Białka ubij z cukrem, wyłóż na wierzch. Babeczki piecz 30 minut w temp. 180°C.
Czas: około 2 godziny.Źródło: Dobry Tydzień