Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, smaczny deser do kawy, który w błyskawicznym tempie znika z talerzy.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Składniki ciasta posiekać nożem i wyrobić na gładką masę. Owinąć folią i chłodzić w lodówce przez godzinę. Cienko rozwałkować i wycinać krążki. Ciastem wylepić foremki. Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec do lekkiego zrumienienia (około 15 minut) Gorące, delikatnie wyjąć z foremek i odstawić do ostygnięcia.
Zimną śmietanę ubić z cukrem i serkiem mascarpone. Dodać sok z cytryny. Napełniać babeczki.
Udekorować owocami i listkami melisy oraz płatkami chabrów. Posypać drobno pokrojoną galaretką i startą czekoladą.