Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki z budyniem

Babeczki z budyniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 465 Ocena: 5677

Dodano:

Odsłon: 5271

Pyszne jako deser do kawki :)

Składniki

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 żółtko
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1/2 kostki margaryny (125g.)
  • 2 małe budynie waniliowe
  • 4 łyżki cukru
  • litr mleka bez 1/2 szklanki
  • Owoc pigwy w syropie
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na stolnicę przesiać mąkę oraz cukier puder, i posiekać z zimną margaryną. Pod koniec należy dać surowe żółtko. Wszystkie składniki zagnieść ze sobą, włożyć do woreczka i umieścić w lodówce na 1/2 godziny.
    Po tym czasie rozwałkować ciasto i wykleić nim foremki. Dno nakłuć widelcem. Piec 7 minut w 150*

    Składniki na ciasto wystarczą na cztery duże babeczki.

    Budynie gotujemy w/g przepisu na opakowaniu.

    Dekorujemy owocami pigwy w syropie.
    Nadaje on lekkiej kwaskowatości babeczkom, co się doskonale komponuje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń