Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, dzisiaj u mnie znowu jesiennie, a jak jesiennie to i dynia. Tym razem również na słodko. Dodatkiem do niej jest gorzka czekolada. Ciasto jest niezwykle aromatyczne, puszyste i wilgotne. Zapraszam :)
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 150
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 193
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 397
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 150
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 193
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 397
Składniki
W jednej misce roztrzepać jajka, a następnie dodać mleko, olej i startą dynię. Wszystko dokładnie wymieszać. Do drugiej miski przesiać obie mąki, proszek do pieczenia, cynamon i imbir. Dodać również pokrojoną w kostkę gorzką czekoladę i szczyptę soli. Następnie do mokrych składników dodać sypkie i delikatnie wymieszać do połączenia składników. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami. Babeczki piec w temp. 180 stopni przez ok. 20-25 min.
Smacznego !
:)