Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z dyniową polewą"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 231
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3322
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 231
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3322
Składniki
Dynię obierz ze skóry, 20 dag zetrzyj na tarce o małych oczkach. Masło rozpuść w garnku i wystudź. Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i wymieszaj. Wlej masło, dodaj dynię i połącz.
Foremki napełnij ciastem do 3/4 wysokości. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C. Resztę dyni podduś w garnku z mlekiem. Dodaj cukier puder i rozetrzyj go łyżką.
Babeczki wyjmij z foremek i nożem zetnij wierzchy. Jedną babeczkę posmaruj lukrem i sklej z drugą. Polej wierzch lukrem i udekoruj cukrowymi listkami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień