Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 357
Polecam.
Odsłon: 788
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36377
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 452
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 357
Polecam.
Odsłon: 788
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36377
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 452
Składniki
Jeżyny opłukać i zostawić na sitku do odcieknięcia wody. Do miski wlać mleko, maślankę, olej i wsypać oba cukry i wymieszać. Następnie dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i szybko wymieszać ( ja używam widelca ). Ciasto rozdzielić do foremek włożonych do blachy na muffinki. Na wierzch ułożyć jeżyny lekko dociskając do ciasta. Babeczki piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 165 stopni. Po upieczeniu babeczki wyjąć na kratkę jeśli są w silikonowych foremkach i przestudzić. Lekko oprószyć cukrem pudrem.