Do góry

Przekąski Przepis na:

Babeczki z konfiturą śliwkową i kruszonką

Babeczki z konfiturą śliwkową i kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1218

Dodano:

Odsłon: 3861

Masło orzechowe z poprzedniego przepisu ma wiele zastosowań. Można z niego przygotować na przykład kruszonkę do tych babeczek.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło rozpuścić na wolnym ogniu i przestudzić. Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem i sodą. Do przestudzonego masła dodać maślankę, jajko i dokładnie wymieszać.

  2. Połączyć suche składniki z mokrymi i dokładnie wymieszać. Foremki do muffinek wyłożyć papilotkami. Nakładać po łyżce ciasta, łyżce dżemu i przykrywać resztą ciasta.

  3. Zrobić kruszonkę: wymieszać masło orzechowe z cukrem. Wszystkie babeczki posypać kruszonką. Piec w temp. 180 st C przez około 25 min, aż babeczki zrobią się złoto- brązowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiola1100 15 marca 2011 ależ to pysznie wygląda a ta kruszonka jaka musi być pyszna super przepis

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń